Sunt persoane interesate de acest subiect aşa că azi scriem despre laptele vegetal din diferite surse…foarte PE SCURT!
Lapte de cânepă
-
Este
bogat în fibre şi minerale
-
Are
un profil bun de aminoacizi
-
Conţine
omega 3
-
Are
conţinutul cel mai echilibrat
Lapte de cocos
-
Are
multe grăsimi saturate de origine vegetală, sănătoase mai ales când sunt
obţinute prin presare la rece
-
Ajută
la arderea grăsimilor
-
Previne
bolile cardiovasculare
Lapte de orez
-
Este
o sursă de carbohidraţi uşor asimiliabili care pot induce apetit exagerat
-
Util
după efort fizic
Lapte de migdale
-
Are
fibre, minerale, vitamina E, fitonutrienti
-
Conţine
multe grăsimi de tip omega 6(au efect inflamator)
-
De
conusmat ocazional
Lapte de soia
-
Poate
provoca probleme hormonale şi digestive din cauza conţinutului de radicali
liberi
-
Studii
spun că laptele făcut în casă poate fi mai nesănătos decât cel industrial,
pentru că prrin procesarea industrial se elimină antinutrientii.
În concluze, un consum moderat de lapte vegetal este
în regulă, iar de preferat ar fi laptele de cânepă şi de cocos,
însă atenţie la etichete dacă nu este făcut de voi!
Mai scurt de atât nu puteam!
Zi frumoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu