luni, 13 februarie 2017

Odihnă, Alimentaţie, Antrenament

Mulţi dintre noi mergem la sală, muncim din greu, creştem continuu greutăţile, dificultatea exerciţiilor sau timpul petrecut pe bandă şi totuşi rezultatele întârzie să apară.
Considerând că programul de antrenament este bine pus la punct, singura explicaţie este că nu dăm destul de multă atenţie celorlalţi 2 factori care ne influenţează în mod pozitiv sau negativ progresele.
Aceşti factori sunt Odihna şi Alimentaţia.
Trebuie să înţelegem că organismul nostru este precum o maşină bine pusă la punct căreia îi trebuie benzină, ulei, antigel, apă şi chiar aer în anvelope pentru a funcţiona la nivel optim.
Dacă eliminăm un singur element, atunci maşina nu va mai funcţiona.
Exact acelaşi lucru se întâmplă cu corpul nostru.
În ecuaţia fitness-ului, Odihna este pe primul plan.
Indiferent cât de mult şi corect ne-am antrena şi alimenta, dacă corpul nostru nu este lăsat să se refacă, progresele vor întârzia să apară, ba chiar putem regresa fie că vorbim despre scăderea în greutate fie că vorbim despre creşterea în masă musculară.
Alimentaţia este pe locul secund.
Indiferent cât de mult am dori să nu fie aşa, abdomenul se face în bucătărie cu alimente de calitate şi excluzând produsele nesănătoase.
Iată că, surprinzător, antrenamentul este de abia pe locul 3 în ecuaţia obţinerii unui corp armonios şi sănătos dar, ca şi în cazul maşinii despre care vorbeam mai devreme, toate elementele funcţionează pentru a ajunge la un rezultat aşa că Odihniţi-vă, Mâncaţi sănătos şi Antrenaţi-vă corect.


“Precum gândeşti, aşa vei deveni”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu