miercuri, 1 februarie 2017

Frustrarea nu este o soluţie!


Sigur ai avut momente când ţi-ai propus să mănânci mai sănătos, să faci mişcare, să faci o schimbare în viaţa ta. Şi ai reuşit…o perioadă!
Începem şi ne facem planuri să slăbim, să arătăm mai bine, DAR după un timp se întâmplă ceva şi ne întoarcem la vechile obiceiuri(poate greşite, poate nu).
Ne pierdem motivaţia, ne simţim vinovaţi, acaparaţi de probleme şi aşa apare frustrarea faţă de noi înşine. Ne comportăm urât cu propria persoană şi căutăm soluţii în frigider, în dulapul cu dulciuri. Aici apare frustrarea.
Te regăseşti măcar un pic în această situaţie?
Dacă da, vrem să îţi spunem că nu eşti singurul, fiecare om a trecut măcar o dată prin aşa ceva şi problema nu poate fi rezolvată de pe o zi pe alta. Ai nevoie de timp de gândire în care să îţi dai seama ce anume nu este bine în sufletul tău. Află problema nerezolvată care îţi dictează să mănânci fără oprire şi care te face să uiţi că tu şi sănătatea ta sunteţi pe primul loc.
În fiecare seară, încearcă să analizezi situaţia în care te afli, ia deciziile pe care le consideri mai bune şi nu lăsa problema să se adâncească.  Nu îţi transforma corpul într-un coş de gunoi şi aminteşte-ţi că orice are rezolvare, atâta timp cât există sănătate.

Leacul frustrării stă în tine, în gândurile tale. Acolo, dacă te uiţi, găseşti rezolvarea şi devii mai puternic, mândru că faci alegeri conştient, cu iubire faţă de propria persoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu