marți, 24 ianuarie 2017

De sezon – puţine, dar avem nevoie!

Într-adevăr, iarna găsim mai puţine fructe, însă e păcat să nu luăm o porţie importantă de vitamine, minerale.

Cele mai bune fructe sunt…GHICI? Cele de sezon!

Vă lăsăm variantele de iarnă:

                      1)      Citrice (pomelo, portocale, mandarine, graphfruit)

·         Sunt bogate în vitamina C 
·         Ajută la răceală
·         Reduc colesterolul
·         Îmbunătăţesc sănătatea cardiacă

2)      Ananas

·         Bogat în vitamine şi fibre

·         Are o enzimă – bromelaina – ce ajută la digestia proteinei

·         Combate inflamaţiile

·         Ideal în curele de slăbire

                      3)      Măr
·         Are vitamine şi minerale

·         Combate reumatismul

·         Reglează glicemia

·         Este dezinfectant intestinal


                      4)      Avocado

·         Conţine grăsimi sănătoase

·         Reduce hipertensiunea şi colesterolul

·         Are potasiu, acid folic, luteină

·         Reglează glicemia

·         Este bogat în fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi


                       5)      Banană
·         Bogată în antioxidanţi, vitamine, minerale
·         Are efect antiinflamator
·         Reduce tensiunea arterială şi sprijină activitatea inimii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu