miercuri, 25 ianuarie 2017

7 mituri alimentare



1)    Mâncatul după ora 18 îngraşă
Atâta timp cât mănânci sănătos, nu contează ora, ci doar să ai 2-3 ore înainte de culcare ca să ai un somn liniştit
2)      Salatele/crudităţile te slăbesc garantat
Doar din legume nu îţi poţi lua nutrienţii necesari, aşa că pe termen lung poţi avea carenţe nutriţionale şi chiar te poţi îngrăşa odată cu revenirea la o alimentaţie normală.
3)      Nu este bine să consumi carne cu orez brun / paste integrale / cartofi
Dacă mergi la antrenament / practici un sport este important să ai o masă de genul ăsta după antrenament. Carbohidraţii sunt cei care îţi umplu rezervorul de energie, iar proteina reface masa musculară. Această masă este recomandată doar după un efort.
4)      Nu mânca grăsimi dacă vrei să slăbeşti
Puţin adevăr este aici, însă nu este completă afirmaţia. Organismul funcţionează normal în momentul în care noi mâncăm un complex de proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Grăsimile au un rol esenţial – furnizează acizii graşi, fără de care corpul nu poate funcţiona. Aşa că trebuie să mănânci grăsimi din surse sănătoase: uleiuri, avocado, seminţe / nuci, carne, ouă, unt.
5)      Nu ai voie mai mult de 2 ouă pe săptămână
Ouăle sunt o sursă foarte bună de proteine şi grăsimi şi nu cresc colesterolul rău. Dacă sunt pe placul tău şi nu ai nicio restrictie de la medic, poţi să mănânci zilnic, important este să ai grijă la cantitatea de grăsimi. De exemplu, poţi găti omletă din 2 ouă întregi şi încă 1-2 albuşuri şi ţi-ai asigurat o masă sănătoasă.
6)     Trebuie să mănânci mai puţin ca să slăbeşti
În momentul în care vrei să slăbeşti, mănâncă la ore fixe, cel puţin 5 mese pe zi(3 mese principale şi 2 gustări). Dacă te înfometezi sau mănânci mai puţin nu ai făcut nicio treabă, iar îngrăşarea este garantată, mai ales când revii la normal.
7)      Carnea îngraşă
Carnea slabă, gătită la cuptor / pe grătar este ultimul lucru care te poate îngrăşa. Ca să slăbeşti, elimină făinoasele, zahărul, fast-foodul şi mănâncă cu încredere carne cu legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu